С pisar.bg е безопасно Личните данни са 100% защитени!

Фирмена сметка от Paysera

Безплатна фирмена сметка с дистанционно откриванеБългарските компании могат да се възползват от изцяло дигитална фирмена сметка с безплатно откриване и без месечна такса. Тя поддържа IBAN сметки в лева и евро, като допълнително могат да се заявяват и в румънски леи и унгарски форинти. Процесът по регистрация е дистанционен и може да се извършва от всяка точка на страната или чужбина.

Сметката е подходяща за български и чуждестранни граждани. Лицата от ЕС се регистрират само с документ за самоличност, а тези от държави извън ЕС – с разрешително за пребиваване в страната.

Какво е Paysera?

Paysera е модерна и изгодна алтернатива на банковата сметка, с изцяло дигитално обслужване и гъвкави решения за бизнеса. Платформата предлага пълен спектър от транзакционни услуги за физически и юридически лица. Сред клиентите на Paysera са редица компании от сферата на туризма, търговията, логистиката и други. Повече от 7 години компанията помага на бизнесите да оптимизират разплащанията си.

Какво предлага фирмената сметка?

 • Персонална IBAN сметка в лева и евро
 • 0 лева такса за откриване, поддръжка и закриване
 • Пълно транзакционно обслужване, вкл. местни и международни преводи, валутни операции, приемане на онлайн и офлайн плащания.
 • Плащания към бюджета в България и Румъния. Масови плащания, подходящи за превод на работни заплати.
 • Обслужване на клиенти на български и още над 10 езика всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:30 ч. по имейл и телефон. 24/7 съпорт по телефон на английски език.
 • Лесно упълномощаване на трети лица да оперират със сметката. Всичко необходимо за счетоводната отчетност.
 • Преводи за получаване на суми в брой до над 500 000 локации по целия свят, само за 10 минути.

Много валути в една сметка

Многовалутната сметка на Paysera премахва необходимостта от откриването на отделни сметки за различните валути и държави, защото поддържа над 25 валути. За разлика от повечето традиционни финансови институции, при които за всяка валута се налага да откриете отделна сметка с различна такса. Обмяната на валута се случва директно в онлайн или мобилното банкиране, а при конвертирането на по-големи обеми се прилагат допълнителни отстъпки. От Paysera сметката могат да се изпращат преводи до 180 държави при ниски такси. Трансферите в EUR към Европейския съюз са незабавни чрез SEPA Instant, а извън ЕС пристигат за по-малко от 1 час. Доларовите преводи до Китай, ЕС и други, се изпълняват в срок от 1 до 3 работни дни. Възможни са трансфери още в GBP, RON, PLN и други.

Как да открия Paysera сметка?

Откриването на Paysera сметка е изцяло дистанционно. Не е нужно да посещавате офис и да чакате на опашки. Необходими са Ви единствено телефон и документ за самоличност.

 • 1. Първата стъпка е да инсталирате мобилното приложение на Paysera, достъпно безплатно в Google Play, App Store или AppGallery.
 • 2. След като инсталирате приложението, потвърдете данните си за контакт (имейл и телефонен номер) и задайте силна парола.
 • 3. Попълнете Въпросник за клиента, снимайте своя документ за самоличност и си направете селфи.

След като завършите процеса по регистрация, документите Ви ще бъдат проверени до 1 работен ден и след това можете да започнете да използвате сметката си. За да откриете фирмена сметка е необходимо да попълните ЕИК на компанията и да приложите необходимите документи:

 • Актуално състояние от Търговския регистър
 • Устав или Дружествен договор
 • Книга на акционерите или Протокол от последното Общо събрание на акционерите (ако е АД)
 • Пълномощно по образец на Paysera

Вижте подробни инструкции за откриване на фирмена сметка вижте тук.